God morgon

God morgon världen. Vaknade för ungefär en timme sedan, 5.30 här i USA, 11.30 i Sverige. Det tycker jag faktiskt är väldigt bra jobbat av mig. Men med tanke på att jag var uppe nästan ett dygn i sträck så är det kanske inte så konstigt. Jag tror någon annan i familjen är uppe nu också, men jag ligget kvar och drar mig lite ;). Vid 7.45-tiden ska vi till skolan och registrera mig och få mitt schema. Sen tror jag vi skulle handla lite frukost och äta den innan vi åker. Jag tror vi skulle sova hos någon de kände i Chicago i natt så vi åker inte hela vägen till Minnesota idag.
.
Jag glömde ju skriva om maten till dig Cecilia hehe. På planen var det typisk flygplansmat, en torr macka och pasta. Fast pasta var faktiskt ganska god. Vi fick en pizza-macka och glass också. Och det kan man ju inte klaga på. När jag var framme här åt vi sallad på en pizzeria. Japp, det är maten jag har ätit hittills. Idag blir det bagels till frukost.

Framme!!

Denna dagen började med att jag gick upp 3.57. Jag klädde på mig och drack ett glas juice. Sen kollade jag så jag hade allt med mig och packade in i bilen. På vägen till flygplatsen hämtade vi upp farmor. Mamma släppte av oss vid terminalen och åkte sen och parkerade bilen. När jag skulle checka in krånglade tydligen visat så jag blev lite nervös… Men det var nog snubben vid disken som hade gjort fel, så det löste sig tillslut. (Jag var också nervös att handbagaget skulle väga för mycket men det vägde precis 7.0 kg!!) Allt gick bra genom säkerhetskontrollen och även på det första planet. Vi fick bara en liten macka och vatten så när jag kom fram till Amsterdam tog jag en fika. Eftersom jag hade ganska lång väntan i Amsterdam gick jag också och kollade lite i affärer och bara chillade ;). Ganska skönt faktiskt. De ropade för övrigt upp personer och ändrade gater HELA tiden i högtalarna, det måste ha varit lite problem på Schiphol denna veckan. Mitt andra flyg blev ju flyttat 2 timmar fram pga. att de skulle byta plan, typ. När jag hade gjort allt som är kul på en flygplats hade jag fortfarande 2,5 timmar kvar så jag satte mig och läste lite och lyssnade på musik.

.

Andra flighten gick bra. Satt bredvid en kvinna från egypten som typ låg och sov halvvägs över mitt säte.. På andra sidan satt en liten flicka som blev tvingad att säga "Have a good meal" till mig av sin pappa när vi åt. Annars var väl allt som vanligt. Hann med att se två filmer. (Bilder kommer)

.

När jag hade landat var det två säkerhetskontroller att gå igenom och båda gick bra. Jag hade lite svårt att hitta ut ur flygplatsen, men när jag öppnade en dörr stod Mamman och dottern där helt plötsligt! Ganska konstigt att se och höra dom efter att ha sett bilder på facebook. Vi åkte i alla fall hem, packade upp lite och åkte till en restaurang för att käka. Sen kollade vi på skolans footballteam som spelade match och de förlorade som vanligt. Jag började bli väldigt trött och lite kall (vädret är annars bättre än i Sverige) så vi åkte hem. Där gav jag presenterna som de blev jätteglada för. Nu måste jag sova eftersom vi ska upp tidigt till Minnesota imorgon. Kommer inte ha med mig datorn så det blir ingen uppdatering på ca en vecka.

.

Ha det bra


Sista dagen i Sverige

Så har sista dagen kommit. Allt är packat och klart så jag är redo att sticka. Väskan vägde 22,5 kg i morse (maxvikten är 23) så jag hoppas att vågen på flygplatsen inte säger något annat ;). Nej det ska nog gå bra. Har växlat lite pengar med mamma och pappa nu också. JAG FICK ÄVEN DEN SISTA SPRUTAN PRECIS! Åhh vad jag hatar sprutor.. Jag är alltid så sjukt nervös och verkligen hatar det. Det är ju bara ett litet stick, men ändå.
.
Nu känner jag mig sjukt taggad faktiskt. Det ska bli så himla kul!! Igår när jag snackade med Mary sa hon att vi skulle till deras landställe i Minnesota nästa vecka så det ska bli kul. Då åker vi förbi Chicago och sover där en natt tror jag. Och Haley (syster) skulle ta med mig till Mall of America :D.
.
Idag har jag också hunnit med att säga hejdå till de flesta... Inget dramatiskt men det känns lite konstigt att man inte kommer ses på ett år. Ska träffa Louise ikväll och säga hej då. Usch vad det kommer kännas konstigt att inte ha henne där att prata med.. I will miss U <3 (Kommer sakna min lilla älskings katt också..)
.
.
JAG ÅKER IMORGON OCH DET SKA BLI SÅ SJUKLIGT KUUUL!!
.


O-M-G

JAG HAR PRATAT MED VÄRDFAMILJEN! Eller mamman i alla fall.. Sjukt nervöst men jag klarade det hehe;) kunde inte säga så mycket men jaja. Det blir väl bättre när jag kommer dit hoppas jag. Nu känns det verkligen att jag snart åker. Åhhhhh vad jag längtar!!!! :D

2 dagar

Shit nu är det bara två dagar kvar!! På torsdag lämnar jag Sverige. Allt känns bara sjukt konstigt... Jag har tänkt på USA minst en gång varje dag i ett helt år nu. Därför har jag på något sätt vant mig vid tanken och därför känns det konstigt. Jag är inte alls särskilt nervös. När jag fick det första mailet av min värdmamma kändes det som det var hur lång tid som helst kvar. Men nu sitter jag här helt plötsligt men packning över hela golvet. Jag kan inte fatta det.
.
Nu har jag faktiskt väldigt blandade känslor. Ena stunden känns allt hur bra som helst och jag längtar väldigt mycket. Men i nästa sekund ändras allt och jag vill inte lämna vardagen här hemma. Självklart känns det allt som allt hur jäkla bra som helst! :D Jag skulle aldrig någonsin överväga att stanna hemma.
.
Idag chillar jag mest hemma. Har varit hos frisören och sedan ännu en gång på banken. Har också målat mina naglar och käkat prinsessbakelse för sista gången på väldigt länge. Ska nog packa i lite saker i resväskan nu..
.

Följ min blogg med bloglovin

:D

Bilder

Här kommer lite bilder från helgen :) supertrevligt
.
.
Idag började skolan här hemma hihi. Jag gick dit för att träffa lite coola människor. När allt i skolan var slut (det tog bara 45 minuter) gick vi till stan och käkade pommes och glass och jag fick även en liten present av Cecilia. Ett jättefint armband där det står gulliga saker.

Hemma

Idag flyttade vi hem från sommarstället i Skanör. Ganska skönt faktiskt. Nu kan man börja packa på riktigt. Men samtidigt betyder det att sommaren är slut vilket inte är så kul. Denna sommaren har (som vanligt) gått alldeles för snabbt. För mycket sjukdomar och för mycket jobbiga människor. Men men, åker på torsdag och har typ 2 veckors sommarlov kvar :D
.
Festen var förresten väldigt trevlig! Lugnt och kontrollerat med mycket trevligt sällskap. Kul att träffa alla innan jag åker och hinna säga hej då till folk jag inte träffar i veckan. TACK! (bilder kommer kanske när jag har tid)

Random

Glömde berätta häromdagen att jag har varit och hälsat på i min farmors stuga. Kolla in de här kattungarna. Det fanns typ 10 stycken. De två svarta var såååå gulliga och bara pep och spann hela tiden. De svart-vita (bilden är ca två månader gammal) är inte lika keliga men ändå huuur söta som helst!!

.
Nu kör jag avskedsfest :D
.

Frisk!!

NU ÄR JAG FRISK!! Eller nästan i alla fall… Var och tog blodprov i måndags i Malmö. Jag HATAR blodrov och var skiträdd. När jag har gjort det innan har jag fått bedövning, men icke denna gången. Har också varit nära på att svimma, men det gick ju bra. Som tur är tog de bara ett rör. I alla fall, igår ringde de från vårdcentralen och sa att levervärdena var nästan helt perfekta!! Dock ska jag inte idrotta på ytterligare 3 veckor för säkerhets skull. Man vill ju inte att det ska komma tillbaka… Ganska bra eftersom skolan börjar om 3 veckor och då har jag aerobics varenda dag, tror jag. (Mitt schema är klart men jag kommer inte riktigt ihåg vilken termin de olika ämnena var). Så jag kan betraktas som frisk, fast jag tror jag smittar fortfarande.

.

Idag har jag klarat av några fler punkter på listan. Var och köpte diverse värktabletter, nässpray och plåster som man kan tänkas behöva. Det känns bättre om man använder det man är van vid när det gäller värktabletter. Köpte också godis! När det är extrapris på karamellkungen kan man ju bara inte låta bli! Passade på att köpa lite Marabou och Ahlgrens bilar också. Jag ska bli tjock(are)

.


En sak att bocka av på listan

YEY.. Har nu köpt resväskor! Nu börjar det kännas ännu mer att jag ska åka snart. Har också börjat tvätta massa kläder som jag ska ha med!
.
Förresten, jag tror jag börjar skolan och exakt 3 veckor :D

Sverige

Jag kan inte sluta köpa Sverigeprylar. Kom på en rolig idé här om dagen. Jag tänker måla Sveriges flagga. 

2 veckor

Shit, nu är det bara 2 veckor kvar! Jag längtar sjukt mycket men samtidigt vill jag inte lämna vardagen här hemma... Alla har samma problem I guess..

Förberedelser

Tänkte visa lite bilder på vad jag håller på med om dagarna. Av YFU har vi fått en miljon papper och häften med information så huvudet håller på att sprängas. Orkar bara inte gå igenom allt! Jag känner att om jag bara tänker med huvudet så löser sig allt. Jag behöver tex inte få reda på att jag inte bör tappa bort mitt pass för det kan jag nog komma på själv... Nästan allt pappersarbete är klart nu i alla fall så det känns skönt. Har bara en lista på 1000 saker som jag ska fixa. Bla kopiera massa papper som mina föräldrar ska ha hemma och som jag behöver kopia på. Ska också köpa massa saker innan jag åker och shit vad det är mycket... Blir inte avskräckta av detta bara! Så farligt är det inte och eftersom jag får ett helt år i USA gör det inget om jag behöver fylla i lite papper innan.På bilderna är det då mappen med alla papper och en del listan med alla saker jag ska fixa. Pärmen med alla papper (ser tunnare ut på bilden) En del av listan med allt jag ska fixa inom två veckor

I Malmö

JAG ÄR I MALMÖ!! Besöker storstaden för att fira en kompis. Trevligt att komma från landet en tag...
Och btw, jag börjar skolan om en månad. Den 7e september! Och alla andra börjar om två veckor hihi

3 veckor!

Idag är det alltså 3 veckor tills jag åker! Jag kan inte sluta tjat om hur SJUKT det är!! Ibland känns det som jag inte vill åka och lämna allt underbart här hemma. GGAAHH vad allt bara känns sjuk. PANIK. Men jag ska försöka lugna ner mig och njuta av den sista tiden hemma. Allt kommer vara precis som vanligt när jag kommer tillbaka om ett år. Förhoppningsvis i alla fall...

Augusti

Herre gud vad tiden går snabbt! Det känns som det var precis vi satt där sista skoldagen och fick kuverten med våra betyg. Sommaren har gått så snabbt. Som vanligt känns det som man inte har utnyttjat och njutit av det fina vädret, men vi har ju några dagar kvar. Det känns som sommaren är över! Hur lång tid är det kvar? 3 ynka veckor!??!?! Usch vad tiden har gått snabbt! Nää nu ska vi inte deppa. Jag åker ju trots allt snart. Idag är det bara 25 dagar kvar tills mitt bästa år börjar. LYCKA!

Jag känner mig bättre nu också men är fortfarande väldigt trött. Annars är livet faktiskt ganska bra.
Hej hopp

RSS 2.0