4 veckor

Jag kan inte hjälpa det! Jag räknar ner dagarna. Så idag är det alltså 4 veckor kvar tills jag åker. 4 VECKOR! Torsdagen den 26e augusti lämnar jag Sverige. Jag tänker på det sjukt mycket och längtar som fan. Allt detta är egentligen bara sjukt..

En månad

Hej! Idag är det en månad tills jag sticker! EN MÅNAD! Jag kan inte fatta det. Har redan börjat få lite panik. Vad ska jag packa?!? Usch vad det inte kommer bli kul att säga hejdå... Men aja, det är bara ett år. Det kommer gå alldeles för snabbt, det vet jag.

Idag åkte Alice. Låg vaken igårkväll och funderade. Det känns inte som jag kommer hinna fixa allt tills jag ska sticka. PANIK.
Jag hoppas i alla fall såklart att hon kommer få ett underbart år, och det är jag säker på att hon får. Lycka till Alice!
Btw! Körtelfebern nästan borta men jag är fortfarande väldigt trött!

Alice hejar på Sverige!
Alice som visar upp hur hon tror att värdpappan kommer se ut i sin fina present :)

inställt

Läget är så här: jag har fått körtelfeber och pappa är också dålig så USA-resan är inställd. Jag vet inte när jag kommer bli frisk, men jag hoppas det går snabbt. Dagarna spenderas i sängen och på nätterna har jag svårt att andas. Men det kunde ha varit värre... Jag är glad att det är mer än en månad tills jag åker till Michigan så jag lär bli frisk till dess. Nu ska jag (försöka) sova.

Hej allihopa!

… och välkomna till min nya blogg.

Här kommer ni kunna följa mitt år som utbytesstudent i delstaten Michigan i USA. Jag kommer skriva om vad som händer om dagarna, men även om tankar och känslor. Framförallt skriver jag bloggen för att nära och kära kommer vilja veta hur jag har det, men jag vill också kunna ge tips och svara på frågor till kommande utbytesstudenter. Förhoppningsvis kommer ni tycka om bloggen och följa den. Jag ska försöka att inte bara skriva uppsatslånga inlägg (detta blir nog det längsta) med bara massa dryga saker utan skriva lite kort om vad som händer och lägga upp mycket bilder eftersom jag vet att det är uppskattat. Feel free to add me on Facebook!

 

Vem är då Frida Appelros? Jo, jag är en 17 årig (fyller 18 i maj) tjej från Malmö som går på S:t Petri skola. Där går jag naturvetenskapliga programmet och har precis gått ut ettan. Jag trivs som fisken i vattnet, eller vad man brukar säga… Jag bor med min mamma, pappa, lillebror och älskade katt i ett hus där jag har bott hela mitt liv. På sommaren spenderar jag nästan all min tid i sommarhuset i Skanör där jag badar, solar, spelar golf och rider. Annars tycker jag också om att spela squash, men det är mest under vinterhalvåret. Umgås med mina kompisar och min muppiga kusin tycker jag självklart också om. Jag och min familj tycker också om att resa och jag har varit i USA 5 gånger (kommer bli 6 innan jag flyttar) så det kommer inte kännas helt ovant. Genom åren har jag varit i 12 olika stater, men aldrig i området runt Michigan så det ska bli spännande att se hur det är där!

 

Båda mina föräldrar var utbytesstudenter i USA så jag har alltid tänkt att jag också skulle åka en dag. Som sagt har vi ju varit i USA ett antal gånger och jag älskar landet! Jag vet egentligen inte varför jag åker just i år, det har väl bara blivit så. Det hela började på riktigt i augusti/september 2009 när mamma sa åt mig att börja skriva på ett brev till en värdfamilj, för hon visste att man skulle göra det när man sökte in. Vi började sen så smått kolla upp olika organisationer för att se vilka jag skulle söka till. En av de viktigaste sakerna för mig är att värdfamiljen inte får betalt för att ta emot studenten. Annars kan de göra det bara för pengarna… Därför valde jag att söka in till YFU och Explorious. Jag var på intervjuer, fyllde i papper och blev antagen till båda. Efter mycket funderande bestämde jag mig tillslut för YFU eftersom de är en stor organisation med representanter i USA, vilket inte Explorious har. Jag tackade ja och fick hem en hel bunt med papper som jag skulle fylla i. När det var gjort skickade jag in papperna i början av december. Den 2 februari får jag ett mail från en Mary som jag inte har en aning om vem det är. Hon skriver att hon är min ”host mom in Michigan” och då kunde jag knappt sitta still. När jag senare snackade med representanter från YFU sade de att jag var en av de första som fick värdfamilj så jag hade nog väldigt mycket tur. Sedan dess har jag mailat mycket med Mary och vi har också bokat flygbiljetten. Den 26 augusti 06.45 lämnar jag Sverige för att spendera ett år i USA. Vi ses 2011!


RSS 2.0