What?

Sitter i min photo class. Min Graphic Design teacher kom precis fram till mig och fragade nar jag aker hem. Hon ville kanske att jag skulle stalla upp i en tavling med ett av mina project som jag har gjort... Hahah jag trodde inte hon var serios! Men det hade ju varit superkul!!
.
Efter skolan idag blir det lasa 40 sidor i engelskboken, plugga till matteprov imorgon, och skriva engelskuppsats. Alltsa ingen traning idag.

Ingen tid!

Jag har inte mycket tid (och ibland inte ork) att uppdatera bloggen, tyvärr. Tex idag kom jag hem 9 och då är det dags att plugga, duscha och göra mig redo för morgondagen. Sedan somnar jag väldigt fort...
.
Bilden från förra inlägget var bilden Kennedy dog i.
Andra bilden var vår julgran.
.
Idag spelade jag min andra hockeymatch. Fick inte alls spela lika mycket som förra gången vilket var synd men det var kul ändå. Hoppas jag får spela mer nästa gång. Fick i all fall prova mina nya skridskor och de var super!
.
Har inte haft en ledig sekund sedan jag slutade skolan idag så det ska bli skönt att sova nu, 11.40...
.
GOD NATT

Blandade bilder från helgen. Mer kommer troligen i veckan


Thanksgiving!

Igår var det så Thanksgiving. Mycket trevligt enligt min åsikt. En annan familj kom hit och åt middag med oss och även Haleys och Hannas kusin. Vi åt såklart turkey till huvudrätt och sedan pumpapaj och chokladpaj till efterrätt, muuummss! Efter maten såg vi "John Tucker must die" vilket var .. intressant.. att se med 3 tonårskillar hehe. Vi spelade också Cranium med föräldrarna vilket var kul.
.
Idag har vi varit på Henry Ford museet som ligger på väg in till Detroit, men jag berättar mer om det imorgon.
.
Har fått mitt kameraobjektiv (I keep writing 'lins', because it's 'lens' in English!! Gaahhh) men inte jackan. VILL FÅ DEN. Det är kaaalllt! Det snöade lite igår och även idag. Men det var väldigt lite. Hoppas det kommer mer! Det kan ju lika gärna vara snö om det ska vara kallt tycker jag :)
.
Idag köpte vi julgran som vi ska pynta imorgon. Wiiieee
.

My first hockey game

Det var superkul att spela! Jag är väldigt förvirrad hela tiden när jag spelar dock. Måste hålla koll på alla regler som jag inte kan än och det är jättesvårt att få med sig pucken överallt. Och jag måste hålla koll på när jag ska byta. Puhh.. Känns mest som jag åker sunt och är förvirrad men det var superduperkul ändå. Missar träningen idag eftersom Hanna kommer hem senare idag. Ska bli jättekul att träffa henne för första gången :D
.
GO BLOOMFIELD KNIGHTHAWKS!
(Jag är nummer 19)

red wings hockey game!!

Tjolahopp!
Hockeymatchen var asgrym. Vi trodde att de skulle förlora, men när det var 3 sekunder kvar gjorde de mål och alla stod upp och skrek! Sedan blev det förlängning och Detroit gjorde mål. Wiiieee!! 4 av 5 mal gjordes av svenskar!!
.
Idag hade jag hockeyträning och det gick jättebra. Ska spela matchen imorgon :D Haha får se hur det går..
Sista skoldagen imorgon innan Thanksgiving break :D
.
Joe Louis Arena in Detroit
Zetterberg!
Hela familjen hehe. Men min svenska flagga
Lidströ(o)m!!
De filmade oss och visade i den stora skärmen!! Vi blev SÅÅÅ glada :D
Salamander som vi hittade i trädgården

Stuff

Vinterjacka och kamera objektiv beställt. = Glad Frida
.
Om en halvtimme sticker vi in till Detroit för att se Detroit Red Wings. Jag ska ha med min svenska flagga.

Swedish Christmas Fair

Hej hopp. Igår i skolan gjorde jag i princip ingenting. Första gången jag gör ingenting under alla mina odd classes och allt på samma dag?! Ojoj. I GraphicDesign hade jag inte bilder som jag behöver, I Art Explorations är jag klar med mitt project, i engelska var läraren borta så vi fick datorer att jobba med (och såklart satt alla med facebook eller chatt), i photo blev jag klar när det var 15 min kvar. I alla utom engelska är jag i ett rum med 30 macs = NICE. I alla fall skön dag.
Efter skolan chillade jag lite och åkte sen och köpte jeans och kollade efter vinterjacka. Såg en som jag tyckte om men de hade inte rätt färg så jag beställde den från internet idag :D Väldigt fin och kostade inte en förmögenhet men är förhoppningsvis tillräckligt varm.
Idag var i på en Swedish Christmas Fair under förmiddagen. Där sålde de svenska julsaker, mat mm. Köpte massa godis, bröd och gräddbollar :D De hade också ett luciatåg så det var kul att jag kunde sångerna. Det kändes jättekonstigt att träffa folk som pratade svenska. Många hade flyttat hit från  Sverige och var med i en svenskförening som anordnar möten och tillställningar som denna. Det var faktiskt väldigt kul.
Efter det har jag chilledillat och gjort läxor.
Ikväll är det vår första hemma match. Vet inte hur bra det andra laget är men vårt lag är väldigt dåligt så det kommer nog inte gå så bra hehe.
Imorgon ska jag gå och se Detroit Red Wings spela :D
.

Board meeting och Harry Potter

Kommer knappt ihåg vad jag har gjort denna veckan så det är lite svårt att sammanfatta.
Vi förlorade i alla fall hockeymatchen, vilket var förväntat. Träningen i onsdags var kul.
Nu i kväll har jag varit på School board meeting. Vet egentligen inte riktigt vad det är men vi var där eftersom de skulle ropa upp våra namn i golflaget. Fick ett litet diplom eller vad man ska kalla det. Efter mötet åkte vi och köpte donuts med golflaget och föräldrar. Nu ska jag göra min engelskläxa och sen försöka sova en timme för kl 11 ska vi åka hemifrån för att se den nya HARRY POTTER 00.01 inatt. Den är 2,5 timmar lång så jag kommer inte få mycket mer är 3 timmars sömn i natt. Hehe får ta igen det imorgon.
.
Jag vet att bilden är spegelvänd, men jag hade inte tid att ta med den vanliga kameran hehe...
God natt

Tisadagen den 16 november

Tjooo!
Igår hade jag den andra hockeyträningen. Det var kul men det är fortfarande svårt, och kommer nog vara ganska länge. Första matchen idag, men jag ska inte spela. Ska dock åka dit och titta.
Kommer hem sent och sen blir de plugg som vanligt...

97.5 %

FICK 97,5 % på mitt historieprov :D :D Trodde aldrig i mitt liv att det skulle hända. Jag blev ssåååå glad!!! Matteprovet var okej, men jag tror inte jag får lika bra som historian. Matten är väldigt olik mot i Sverige. Jag är van vid att få några G, några VG och några MVG-uppgifter. Här är allt G(/VG). Det är i princip bara att man ska kunna hur man gör allt. Men det är faktiskt svårt eftersom det är väldigt mycket man måste lära sig och kunna utantill. Inga formelsamlingar här inte. Måste bl a kunna ALLT som finns i Unitcircle (enhetscirkeln?) och en massa annat. Men just nu har jag A så jag kan ta det lugnt.
.
I fredags kväll gick jag med några av golftjejerna och coach Barrett och såg skolans musikal. Det var väldigt bra! Synd bara att huvudrollen hade skadat foten så hon knappt kunde gå. Och väldigt synd att Haley är sjuk så hon inte kan vara med över huvud taget.
.
Idag har jag bara tagit det lugnt och fixat några ärenden. Köpte bl a en låda att samla papper och minnen i. Känns som en rolig idé tycker jag.
.
Denna veckan har jag bara varit glad så tiden har gått supersnabbt. Bara 1,5 vecka kvar i skolan innan thanks giving :D

Hockey

Hockeyträningen igår var kul! Det gick väl sådär, jag kan i alla fall åka skridskor men det är svårt med klubban och pucken. Men jag ska nog fortsätta och hoppas jag kan bli bättre under säsongen.
.
Imorgon är det FREDAG :D Har dock två prov :( Matte och US history. Matten kommer nog gå bra, jag är mer orolig för historian. Det är helt enkelt inte ett av mina starka ämnen. Fick förresten min First quarter report igår och såg att jag har A eller A-(A- i US history!!!!) i alla ämnen utom engelska där jag har B-. Den lektionen är väääldigt jobbig dock och även de amerikanska eleverna tycker inte om den alls. Just nu läser jag bok nr. 4 och 5 samtidigt efter bara 2 månader i skolan! JOBBIGT. Men men, jag behöver inte ha bättre än C och det försöker jag intala mig själv. Känns som jag skriver det i varenda inlägg hehe.
Imorgon kväll ska vi gå och se skolans musikal med några golftjejer och Coach Barrett! Ska bli kuuuligt :)
Nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Och ni i Sverige sover redan... God natti

In school

Sitter i skolan och har Photo. Lararen ar inte har sa vi kan inte gora nagonting eftersom vi behover kemikalier and stuff.
.
BARA tre skoladagar kvar denna veckan!!! :D :D
.
Art room

No cheerleading

Cheerleading var inte riktigt min grej. Eller tränarna var inte riktigt min grej... Båda var väldigt.. någonting, hittar inte rätt ord, hetsiga. Påminner om någon jag inte vill nämna vid namn. Och jag känner inte för ännu mer stress i mitt liv just nu. Det hade ju varit roligt men 2,5 timmars träning varje dag är inte riktigt vad jag vill. Och när jag inte tycker om tränarna dess utom. (och alla de andra tjejerna var jätteduktiga och kunde splitt och spagat och här kommer jag och kan inte ens nudda golvet när jag står upp..) Aja..
Mary ska maila hockeycoachen så jag kan prova det. Som sagt är det nog mer avslappnat är cheer och det är vad jag vill!
.
Bild från Cedar Point! (En sådan som man köper efter man har åkt karusellen) Haha

Söndagen den 7 november

Det händer väldigt mycket hela tiden så det är svårt att hinna med att uppdatera bloggen.
.
Vad har då hänt denna helgen.
Jo, i fredags när jag kom hem från skolan snackade jag med pappa och farmor på skype. Känns så himla mycket bättre att prata med någon hemifrån!
Senare på kvällen åt vi middag hela familjen och spelade spel. Jag vann ett spel som liknar fia med knuff. Jag tror aldrig att jag har vunnit det spelet! Det var i alla fall väldigt mysigt och det är kul att göra något sådant med familjen.
.
På lördagen åkte vi först på morgonen till Nordstrom rack där de rear ut kläder. Vi behövde hitta saker till skolans musikal som är denna veckan. Jag hittade en mysig fleecetröja och en fin blus. När vi kom hem skrev jag klart mitt photo project. På kvällen var Steve och Mary ute och åt middag så jag och Haley var hemma själva och tittade på Ghost busters och Dirty Dancing. MYYYS.
.
Idag var vi först i kyrkan på morgonen. Det var väldigt kul att se hur det är i kyrkan här och det var trevligt. Sedan åkte jag, Haley och Mary till konstmuseet i Detroit eftersom Haley behövde göra det för ett projekt i skolan. Detroit är verkligen konstigt. Vissa områden har jättefina och moderna byggnader, medans vissa är nedbrända och övergivna sedan 60-talet! Det är väldigt sorgset(kommer inte på något annat bra ord på svenska) att se.
Efter det åkte vi hem och jag gjorde min matte- och lite av min engelskläxa inna vi pkte och åt thai-mat. Kul att prova något nytt, har nog aldrig ätit Thai-mat i Sveige ens..
När vi kom hem såg vi Toy Story 3 och åt olika pajer som vi hade köpt. Väldigt stolt över mig själv att jag inte har rört mitt halloweengodis idag.
.
Imorgon är det try outs för cheerleading. funderar ännu mer på hockey nu, men jag ska i alla fall prova det och se hur det är. Jag vill i alla fall göra något.
.
Mina nya blus!! I fredags såg jag en hjort för andra gången här men första gången i vår trädgård!!

I skolan

Återigen på Graphic Design. Jag är i princip klar med mitt andra project och läraren är inte här idag så jag kan inte få hjälp med vad jag kan förbättra. Just nu sitter jag bara och kollar igenom olika bloggar. Borde kanske läsa en av mina två bocker, men jag orkar inte. (Tro inte att skolan är lätt eftersom jag inte gör något här! Detta ar min absolut lättarste lektion och vi har nästan aldrig läxor. Senare idag har jag tex critique på min hemuppgift i Art som jag har behövt jobba med i minst 5 timmar. Sen till engelskan har jag behövt läsa 45 sidor och skriva en sida om handlingen, karaktärer och vad jag tror ska hända senare i boken. Detta är läxor som vi får till att göra två dagar senare. Och plus det måste jag läsa en independent reading book.)
Håller på att frysa ihjäl i denna iskalla skolan!!
.
Nu funderar jag ännu mer på att prov hockey istället. Cheerleadingen har träning varenda dag 6-9 och jag vet inte om jag vill lägga ner så mycket tid på det. Ska nog gå och se hur det är nästa vecka.
.
Ikväll ska jag bara försöka ta det lugnt. För sen på lördag och söndag måste jag göra läxor och plugga...
.
Lilla älskade kissemisse

Onsdagen den 3 November

Ibland känns allt bara skit. Idag var en sådan dag. (Jag har i och för sig haft en hel del sådana dagar på sistone).
Jag bara deppar ihop och kan inte njuta av allt jag upplever här. När något går dåligt i skolan och de bara öser på med läxor är det lätt att tycka att man misslyckas. Och då kommer andra tankar om andra saker fram. Det ena leder till det andra och till slut tror jag att jag inte kommer klara av gymnasiet eller att flytta hemifrån och skaffa familj. Usch vad det är jobbigt att känns så. Har inte riktigt känns så en lång period som nu förut.
Men helt plötsligt går det över. Jag tittade för första gången på ungefär en vecka på min betyg och jag har B eller A i allt så jag behöver egentligen inte oroa mig! Aja...
.
Idag hade vid det första Cheerleadingmötet! Det är första gången de ska ha Competative Cheer på min skola så det är nytt för alla. Innan har det bara varit Cheer för Football och Basketball. Till och med två nya coacher. Jag såg fram emot det men de verkade sjukt hetsiga. Verkade precis som med skolan, allt man gör får man poäng för och om man missar en tävling pga av att man vill åka på semester med sin värdfamilj det enda speciella året man är här som utbytesstudent, får man inte tävla mer. Det var också sjukt många saker man behövde betala. Bla 10 dollar/vecka för en speciell tränare. Så jag får se hur jag gör. Kanske blir hockey ändå. Dock verkar det sjukt kul!!
.
Detta är mitt "skolfoto" härifrån :)

Fler bilder från helgen :)

..och imorgon är jag ledig :D
.

HALLOWEEN

Denna helgen har varit super!! Cedar Point var hur kul som helst. Enligt Wikipedia är det "världens största nöjesfält räknat efter antalet attraktioner". Där finns jättemånga berg-och-dalbanor och de är super. Köerna var dock ganska långa men det var det värt. Mot slutet blev köerna kortare så vi åkte en berg-och-dalbana 4 gånger i rad eftersom det bara var ca 15 minuters kö och till sist kunde vi åka en awesome berg-och-dalbana där vi bara behövde stå i kö i 40 minuter. Tidigare på dagen var kön mer än 1.5 timme! (Lägger upp bilder när jag får dom av Haley) Vi kom dit vid 13-tiden och åkte hem 00.40 på natten. Vi kom hem efter 3 så jag sov inte så mycket inatt. Men på tisdag är vi lediga så jag får ta igen lite då :)
Helt plötsligt när vi gick runt på Cedar Point såg jag en tjej som jag kände igen. Kom först inte på vem det var men insåg sen att det var Julia från Sverige som jag träffade på YFU-lägret! Det kändes ärligt jättekonstigt att prata svenska. Det är mycket lättare att skriva, men när jag börjar prata slinker det in engelska ord såsom "or" och "and" hela tiden. Det var nog samma för henne och vi var båda chockade så vi kunde inte sluta skratta. Det var jättekula att träffa henne:)
.
Idag gick jag upp och kände verkligen inte för att göra min matteläxa, men jag satte mig ner och gjorde den. Matten är inte lätt men men. Funderar på att skippa matten nästa termin. Tittade på skolverkets hemsida och matten jag göra nu motsvarar ungefär matte D. Min klass i Sverige gör matte C nu... Och jag gör det på engelska dessutom.
Efter det åkte vi och köpte pumpor och skar ut gubbar eller vad man säger. Skojsigt. Sen var det dags att sätta på oss kostymerna och åka till Elana för att gå trick or treating. Vi fick jättemycket godis och det var kuuuligt. Det är verkligen synd att vi inte har traditioner som halloween i Sverige. Man ser bara en och annan pumpa, men här går verkligen alla all in!
När alla hade bytt godis med varandra och fått vad de ville ha satte vi oss och tittade på tv innan det var dags att åka hem. Nu är jag trött så jag ska sova.
God natti
.

RSS 2.0