Finals week

- Måndagen var en vanlig dag. Efter skolan var träningen inställd så jag stack hem och pluggade lite tror jag.
- På tisdagen hade jag först Graphic Design och sedan Art Expolrations. I GD hade vi ett litet prov som var lätt och sedan hade vi ca 25 minuter på oss att göra ett diplom till oss själva. Allt gick bra tror jag och jag är nästa säker på att jag fick A i den kursen. I Art hade vi critique och hon tyckte väldigt mycket om min målning av en midsommarstång. Tror det blev A där också. På kvällen blev det plugg plugg plugg till matten.
- Aerobics och matte. I aerobics diskuterade vi uppsatsen vi hade skrivit och sedan spelade vi mattball. Matte var okej. Kom på efter provet att jag hade gjort helt fel på en uppgift fast jag visste hur man gör.. Aja, hoppas på det bästa såklart. På kvällen spelade vi hockeymatch mot Cranbrook. Eftersom det var finals var en del inte ens tillåtna att spela så vi var bara 10 stycken men vi spelade bra ändå! Vi lånade deras målvakt och hon är en av dr bästa i Michigan. Förlorade såklart men vi spelade bättre än förväntat. (Chris Chelios var i publiken, om ni vet vem det är?!)
- På torsdagen hade jag först engelska. Vi fick frågor och sen skulle vi skriva om dem. Gick okej.. Tror jag fick B och det är jag nöjd med! Det var en Junior/Senior class. Sedan hade jag Photo där vi också hade critique. Hon tyckte om mina bilder men fick inte 100%, fick 96%. Eftersom jag slutade 12 hade vi tid att göra saker efter skolan så vi stack till the mall tror jag. Försökte hitta presenter till familjen som Haley ska bo hos i Argentina. Åt på Carlifornia Pizza Kitchen och sen behövde jag plugga U.S. History.
- På fredagen hade jag bara History och det gick okej tror jag. Även om det är multiple choice är det svårt ibland. Språket är svårt och många svar är lika så 3 av svaren kan vara möjliga. Men jag fick 89.7% på det provet så "slutbetyget" blev A tror jag.
Jag slutade skolan 9 så vi stack och fixade lite saker. Köpte bla möbler till Haleys rum. På kvällen gick vi på bio och såg en rolig film.
- Igår städade vi rummen och Haley försökte börja packa. På kvällen var Jag och Haley hemma själva på vi köpte pizza och såg på film.
- Idag är det sista dagen hon är hemma! Jag kommer sakna henne väldigt mycket!!!!
( tog lite bilder med Haley en dag också)
.

Weekend

Hejhopp!
I helgen har jag inte gjort mycket förutom YFU-möte och  hockeymatch. I fredags gjorde jag fört ett collage som jag behövde på lördagen och sen var jag bara hemma. I lördags var jag på YFU-möte i Dearborn. Det är inte där jag bor men jag var tvungen att gå på det eftersom jag missade det jag egentligen skulle gått på. Vi är nästan 100 stycken i Okland men här var det bara 30! Annorlunda med en sån liten grupp och folk man inte känner.
Vi pratade lite om olika problem och liknande. Ganska tråkigt men det är saker som är bra att veta.
Sedan var det hockeymatch och vi förlorade som vanligt. Hoppas verkligen jag kan göra mål snart!!!!!
Idag har jag fått en den plugg gjort och sen umgåtts med Haley. På kvällen stack vi till en familj vi känner för att äta. Mamman i familjen hade haft födelsedagsfirande så det var någon känd musiker där. Vet inte riktigt vem det var men jag ska kolla upp det.
Denna veckan blir det nog dåligt med uppdateringar. Finals hela veckan så jag kommer inte göra mycket annat än plugga, äta, sova.
.
Bild från idag utanför vårt hus

Basketball game

Yeeey vi vann!!! Mot Lahser!!
Kul kulig match.
Imorgon har jag tre av mina final exams. Känns ganska lugnt faktiskt, men man vet ju aldrig...
Imorgon kväll har jag en plan och lite andra saker jag kan hitta på.
På Lördag blir det YFU möte och sedan hockey game.
Söndag = P L U G G
.

Last week of 1st semester

Nu går tiden snabbt. Har bara 1 odd day och 2 even days left of this semester. Sen är det finals och sen nytt schema. Dock har jag 5 prov och 1 inlämning INNAN finals. Är stressad inför finals eftersom jag behöver kunna precis allt jag har lärt mig under terminen. Har till och med final exams i mina art classes. Aja, tar det lugnt. Skönt att jag har så pass lätt schema som jag har. Under finals week börjar vi 7.30 och slutar 12 varje dag så det blir nice. Har tid att plugga under eftermiddagarna och har bara 1 svår final varje dag. Näste termin har jag jewellery, ceramics, foods, symphony band, adventure english och us history på schemat. Hoppas dock att jag kan byta history mot sociology på en annan skola. Tror det hade varit mer intressant.
.
Senaste dagarna har jag mest chillat. Tränat hockey och vi var 4 ena dagen och 10 andra. Man märker att vi har finals snart.
Match till helgen och jag är exciteeeddd!!!
.
Imorgon är det basketmatch mellan våra två skolor. Vi kan ha lektioner på båda skolorna och de ska nog slås ihop snart. Men nu är de var för sig och det är rivalitet ungefär som Borgar och Petri. Eftersom man känner folk från båda skolorna är det extra kul att kolla på matchen.
.
Utanför skolan

LIFE

American medium size pop/soda. Free refill. Life is good.

Pine Knob 6 Januari

(Det svåraste med att blogga är att börja inläggen!)
Så i söndags åkte jag skidor på Pine Knob. De "varnade" mig om att backen skulle vara lätt och det var den men det var roligt ändå. Ungefär som Vallåsen. Åkte med Emily och Emily. Hyrde skidor och allt och sen var det bara att åka. Nice var det i alla fall. Ska kanske åka igen när Haley och Mary är i Argentina.
.
Ledig igår och idag pga av Martin Luther Day. Typ. Nice i alla fall. Ska försöka få lite skolsaker gjorda.

Detroit Auto Show 2011

Igår åkte jag och Steve in till Detroit för att titta på bilutställningen. Massa nya fina bilar. Jag är ju inte så superintresserad av bilar precis men det var kul ändå. Tog hem massa broschyrer. I källaren hade de alla nya elbilar som man kunde provåka. Vi åkte "volt" som är en modell av någor mårke som jag inte kommer ihåg. Vi åkte också en polisbil!!! Men den var mer för att visa upp och såg ut ungefär som en golfbil.. Allt som allt var det en trevlig sak att göra.
.
På kvällen spelade jag hockeymatch. Var supernära att göra mål igen!!!! Snart måste det hända. Tränaren berömde mig till och med efter matchen.
.
(tyvärr tog batteriet på min kamera slut så jag kunde inte ta bilder på den nya Porchen eller polisbilen men Steve tog med sin iPhone så jag hopas jag kan få de bilderna snart)

Chicago bilder

Detta har varit en väldigt bra vecka! Har mått super hela veckan, vet inte riktigt varför. Ingen speciellt har hänt, men jag tror jag oroar mig mindre i skolan.
.
Har hunnit med 2 hockeyträningar, lämna äldre syster på flygplatsen(känns väldigt tomt utan henne!(hon har snowdays i Atlanta)), kollat film med en kompis och käkat på restaurang, och idag pratade jag först med kära jolle polle från Sverige och sen stack vi på bio.
Imorgon ska vi på en bilutställning och sen är det match på kvällen. Söndag blir antagligen skidåkning.
Nu har jag bara 4 skoldagar kvar av denna terminen innan finals. Har 5 prov och 3 inlämningar att göra på dessa 4 dagar. =ingen fritid....
.
Bilder från Chicago.

Underbar helg

Helgen var helt underbar. Resten av familjen hamtade mig från skolan och sen åkte vi och hamtade Steve på vagen. Det hade börjat snöa riktigt mycket under dagen och nar vi hade åkt en bit och det började bli mörkt kunde i knappt se vagen! Men vi kom fram tillslut efter ca 5 timmar. På kvallen åt vi klassisk Chicago style pizza(den ar tjockare och har typ tomatsåsen på toppen)
Pa lördagen åkte vi till det stora Field museet på morgonen. De har bla världens bast bevarade t-rex. De hade aven utställningar med guld, diamanter, egypten, djur mm. Vi åt sedan lunch i Hancock building dar restaurangen ligger på 95:e våningen. På eftermiddagen blev det shopping. Mycket battre shopping an i området dar jag bor så det var kul. På kvallen såg vi på en liten musikal på en liten restaurang. Det var bara ca 50 personer i publiken och "artisterna" var college studenter.
Söndagen började med shopping och titta runt i staden. Sedan traffade vi en familj som min familj kanner och åt lunch med dem. På eftermiddagen besökte vi "the Bean" som ar en skulptur som ser ut som en böna. Den ar i spegelglas så man kan se sig sjalv från olika vinklar. Efter det blev det lite souvenirshopping innan vi åkte hem.
.
Vi har börjat snacka lite om att jag skulle kunna vara voluntar på ett stalle før övergivna eller vanvårdade smådjur. Det hade verkligen varit superkul!!
.
Nu ar det bara ett par dagar kvar av denna terminen. Ska bli valdigt skönt att ha nya lektioner!!
Dock kanns det som jag ska åka hem snart! Shit vad tiden går snabbt!!!!

Chicago!

10 minuter kvar av skolan. Sen drar vi till Chicago över helgen!

Amerikansk High School

Igår fick jag tillbaka min uppsats som jag hade jobbat med i engelska. Läraren hade skrivit kommentarer och betygsatt ALLT i uppsatsen. Fick 80/100 poäng så jag ar andå nöjd. Fick dock avdrag før att jag hade skrivit mitt namn på vanster sida istället før höger. Och før att skrivaren inte hade mycket black kvar så lite av texten blev inte lika intensivt svart som resten... Verkligheten i amerikansk high school før mig...
.
Update: För att få tillbaka poäng var jag tvungen att skriva ett brev till henne och skriva vad jag ville förbättra. Med det brevet skulle jag sedan skicka en ny kopia.

Førsta vinsten!!!

Igår vann vi vår førsta hockeymatch!!!! Førsta vinsten før laget på 8 år!!!!! Gissa om vi blev glada?!

26 december - 1 januari

Denna veckan var väldigt händelserik. Tog oss två dagar att komma fram till stugan i Andover, New Hampshire. Där träffade jag alla kusinerna på Steves sida. Han har 3 syskon och de har en del barn så sammanlagt 12 kusiner. De är ca 9-30 år gamla men det kändes som alla kom bra överens. Vi spelade mycket biljard, hockey på sjön, kort, lagade mat och snackade. Jag åkte även lite längdskidor en dag och åkte med de andra tjejerna och tittade i butiker. Stugan låg ca 15 minuter från grandpa and grandmas lilla hus så vi åkte fram och tillbaka. Den stora stugan som vi alla sov i hade plats för över 45 personer!
På vägen hem stannade vi och firade nyår med en av Steves systrars familj. Spelade lite spel och tittade sedan på det berömda nyårsfirandet från NYC.

RSS 2.0