Ännu mer golf!

Golfen idag gick superbra!! Fick bästa scoren i laget och vi vann mot ett annat team som också är obesegrat liksom vi. Imorgon får vi gå från skolan 10.30 för att åka ungefär en timme och spela 18 hål. Det är någon slags liga, men jag vet inte riktigt. Vi ska också spela en träningsrunda på söndag som är träning inför regionals. Om vi spelar bra i regionals kommer vi till State finals vilket är coaches dröm. Hoppas verkligen vi klarar det!!
.
Skolan är hetsig och jobbig. Får massa läxor och test hela tiden. Imorgon har jag American Studies test som jag måste göra under (skrev först during men tog bort det..) seminar. Jobbigt.
Nästa vecka har jag matteprov och photo test. Det tar aldrig slut.
.
Golfer Frida

Golf golf golf

Denna helgen har varit nice!!! hehe.. Hittills i alla fall, nu har jag skolångest.
.
I fredags direkt efter skolan åkte vi till en stad som ligger på gränsen till Ohio. Jag tror golfbanan ligger i Michigan medan hotellet vi bodde på ligger i Ohio. I alla fall, vi spelade 7 hål när vi kom fram. Sen åkte vi och åt pizza och glass. På kvällen innan vi gick och lade oss badade 4 i laget utan att coach visste det hihi.
På lördagen var det uppstigning 6.30 för att vara på banan 7.45. Vi började spela 8.30. I början var det svinkallt och jag hade inga långa byxor. Men det blev lite bättre efter ett tag. Jag spelade bra och fast jag var rankad 6a i laget för att inte känna press  fick jag den 4e bästa scoren :D. Mycket nöjd! Vi kom 10 av 19 vilket coach var nöjd med så det var bra. Denna veckan blir det spel nästa varje dag så det är intensivt. Men det får mig att slappna av lite och tänka på något annat än skolan så det är bra. VI hoppas att vi kan nå State finals vilket såklart hade varit superkul!! Det är underbart att vara med i Andover Girls Golf!
Här är laget

En månad

Nu har jag varit här i en månad. Känns sjukt. Kunde lika gärna varit en dag som ett år. Det känns som det var igår jag packade kvällen innan men samtidigt har det hänt så mycket här så det känns som jag har varit här jättelänge.
Allt går upp och ner. Ena sekunden känns allt jobbigt och fel, ena sekunden bryr jag min inte om sakerna som känns jobbiga utan allt känns bra. Jag tror det är inte blandning av stress, prestationsångest, allt nytt, allt på engelska och så var det nog en chock att skolan var så annorlunda. Alla sa att amerikanska skolan var jättelätt, men det är den verkligen inte. I min klass med bara 10th graders går allt i 190 och vi får 1000 papper. Det är också svårt eftersom här får vi läxor som vi ska göra till 2 dagar senare. Hemma brukar vi i alla fall ha 5 dagar på oss.
Aja, jag tror att det bara kommer bli bättre nu.
.
Golf imorgon vilket ska bli kul. Ska bara tänka på att umgås med tjejerna och spela golf.
.
Btw, här är så varmt. Idag under golfträningen var det sjukt. Man kan enkelt gå ute i shorts och t-shirt och ändå vara varm. Jag tror coach sa att det var 79 grader.
.
Skriver hur golfen gick efter eller i slutet av helgen.
Frida 1/10 av året

GGOOLLFF

YEY! Jag ska få vara med och spela en golfturnering i Ohio fredag-lördag. Happy feelings till max!! Nu hoppas jag bara att jag inte sänker hela laget. Men han har väl valt mig för att jag är bättre än någon annan så det ska nog bli bra. Coachen är supersnäll. Han har fixat en ny Cobradriver, sandwedge, hybrid, handske, Andover-bag, t-hirt och kanske en tjockare tröja till mig. Dessutom får vi bollar, peggar och markerare när vi spelar. I Like Golf At Andover!!
God natt

In school

Huurrooo!!
.
Right now I'm sitting in room 101 in school! I have Graphic design but our teacher is not here so we don't have much to do. I don't even know how to save my project on my thumb drive...
.
Yesterday was one of the best days so far in America. I changed Spanish 400 to aerobics so I was sooo happy!! My schedule is now like this: Even days: Aerobics, Seminar(typ klassrad), Pre-calc, American studies. Odd days: Graphic Design, Art Explorations, English, Photo.   Very nice!
.
The golf went very well!!! We won and I actually played okay. Except for the last hole... But I was very happy any ways. :D The coach was proud and he wants to buy a new driver for me. It's only three weeks left of the season so I don't know... I hope I can borrow one.
.
Yesterday was Mary's birthday so after golf and dinner we ate cake and I gave her a present. She got a Swedish snowball-candle holder-something. I also gave her napkins with dalahorses on it. She liked both presents very much.
.
Have to go!
Frida

YFU + Greenfield Village

Heeeeeeeeeeeeeeej!
Ligger nu och slappar vid datorn efter en händelserik helg. Hela dagen igår var jag på YFU-möte och middag efter det. Väldigt kul att träffa andra utbytesstudenter och lära sig lite. Vi snackade i några timmar i grupper, åt lunch och kl 5 åt vi med föräldrarna. Vi är väääldigt många utbytesstudenter i området så med alla föräldrar var vi många. Men det var roligt och mysigt och vädret blev bättre framåt eftermiddagen. På kvällen tog vi det bara lugnt hemma.
.
Idag har vi varit i något som heter Greenfield Village. Det är en by med hus från 1700-1900 ungefär. Bland annat finns kända människor som Edisons hus där (de har flyttat dit hus från hela USA). Mycket trevligt! Efter det åkte vi och åt på Coney Island men jag var så mätt så jag tog bara lite fries. Nu ska jag göra lite matte och sen sova. Imorgon är det en stor dag - första golfrundan med laget!
.
Igår åt jag prinsessbakelse och chokladbollar från IKEA!! :D

Fredag

Denna veckan har varit lite upp och ner så har inte hunnit eller haft lust att blogga...
.
Skolan är okej men jag känner att spanskan är för svår. Det är inte lätt när jag har svenska i huvudet, försöker prata engelska hela tiden och ovanpå det prata spanska. Hoppas verkligen att jag antingen kan byta till en lättare spanska eller skippa det helt. Annars får jag bara försöka hänga med så gott jag kan.
Jag blir sur på mig själv ibland. Jag blir deppig för ingenting och det är irriterande. Jag måste sluta stressa!!! Försöka ta det lugnt!!
.
En positiv sak hände dock denna veckan. Jag kom med i golflaget! :D Var på träning i onsdags och skulle egentligen spelat i torsdags men det ösregnade och jag var tvungen att göra en läkarundersökning innan jag kunde få spela.
.
Här är badkaret efter vi hade badat marsvinen..., Mary och Savvy, jag innan baseballmatchen.

Måndag

Måndag kväll. Har gjort läxor och kollat på film. Nu ska jag lägga mig och läsa ett häfte till Photo imorgon. Jag vet inte om vi ska ha ett test imorgon, men jag kan nästan allt redan så det spelar inte så stor roll om jag pluggar mycket eller inte.
.
Skolan är bättre och lättare nu. Idag var det första dagen jag hade Graphic Design och Art Explorations och båda var kul. I GD satt vi vid datorer och provade olika stilar på texter så det var ganska långtråkigt och lätt. Men bättre är Phsych i alla fall...I  Art Explorations skulle vi rita av olika detaljer. Läraren delade ut ett papper med olika läxor vi kommer ha och läxorna är i princip: rita detta, rita det.. Så det kommer nog bli kul.
.
Base ball matchen igår var jätterolig!! Liiiite segt med 2,5 timmars match men det var kul. Vi fick gratis mat och dricka genom Steves job. Extra roligt blev det när Detroit gjorde en homerun i slutet och vann!! :D
.
Denna veckan händer inget annat speciellt än golfträningen på onsdag och YFU-mötet på lördag.
.
God natt

God middag!

Klockan är 1.00 här och vi ska sticka och bowla. Vädret är inte jättefint så det är perfekt med en innomhusaktivitet! ;)
.
Jag provar min nya skoltröja

Quick update

Heey,
Idag är livet lite bättre. Har bytt några klasser så jag slipper den svåra matten och den omöjliga psykologin. Har istället typ bild  och lite lättare matte. Var också tvungen att byta Food mot någon slags data design men det är okej. Av någon anledning bytte hon (councelorn) photo mot aerobics men det ska vi byta tillbaka. Så skolan är bra.
Nu har vi precis kommit hem från en timmes promenad. Ska läsa lite innan middagen. Imorgon blir det nog drivingrangen eftersom jag ska spela med coachen på onsdag. Och på eftermiddagen imorgon ska jag och Haley träffa en utbytesstudent från en annan skola och bowla och äta lunch. Sounds good huh?!

Ledig

Vaknade för typ 1,5 timmar sen och sen dess har jag bara chillat. Nördat dator och ätit frukost. Resten av familjen är ute och tränar på att gå långt. Savvy (hunden) verkar inte så glad så hon har fått ligga och mysa i min säng nu på morgonen ;). Om en stund ska jag försöka ta mig samman och göra spanskläxa och läsa i boken. Annars är det väldigt skönt att vara ledig.
.
Här kommer lite foton på huset och mitt rum.

Skoldan nr 2

Idag kändes det kanske lite bättre. Förhoppningsvis kan jag byta Calc -> Pre Calc (det var det jag ville ha och jag vet inte varför jag inte fick det..) och AP Phsychology till något annat. Jag ville egentligen ha Aerobics istället för AP Phsych, men det gick inte den timmen. Hoppas jag kan få något annat för Phych är verkligen för svårt. AP classes är svårare på något sätt och jag har aldrig haft psykologi innan så det är inte så lätt. På lunchen kom en tjej och satte sig med mig idag så det var väl nice. Och jag lyckades öppna mitt skåp.
Imorgon är vi lediga eftersom det är judisk holiday så det är riktigt chill. Ska försöka läsa en del i en bok som vi tydligen skulle ha läst under sommaren, men den hade jag inte fått. Det är typ test på den boken nästa fredag men jag tror inte att jag behöver göra det. Jag behöver i alla fall inte läsa alla 350 sidorna tror jag.
På fredag är det even day vilket innebär att jag har 2nd hour, Seminar, 4th hour, B-lunch, 6th Hour. Och klasserna är Food, Photo och American studies (U.S. history) så dagen är inte så jobbig.
.
Good night

Första skoldagen

Skoldagen var väl okej. Mycket folk och många klassrum. Vissa klasser var lätta, vissa svåra. Jag ska nog byta någon klass för jag fick redan mycket läxor första dagen och jag orkar inte med det en hel termin. Och matten och spanskan var svåra. Matten är svår med alla uttryck och på spanskan skulle vi kunna böja verb i massa tempus som jag aldrig har hört talas om. Jag får se denna och nästa vecka hur det går.

Sista lediga dagen

(Detta inlägget skulle kommit för 7 timmar sedan men internetet fungerade inte)
.
Idag är sista dagen innan skolan börjar. Jag tror jag måste vara på skolan 7.30 för att gå rundvandring med de andra utbytesstudenterna, men förhoppningsvis börjar jag senare i alla fall några dagar.
Så idag har jag njutit av ledigheten. Var och köpte jeans och smink med Mary. Levi's jeans kostar runt 300 kr här!! Amazing. Efter det har jag bara chillat och ätit hamburgare och majs till kvällsmat. Nu ska jag försöka förbereda mig lite inför imorgon och ta fram papper som jag behöver. Ska också försöka komma ihåg att  maila golf coachen och kolla vilken tid jag har lunch.
.
Förresten, förra veckan blev en man skjuten i Detroit med 5 skott när han körde bil. Han dog och bilen körde rakt in i en affär som familjens vänner äger. Mycket blev förstört. Visst låter det kul?!
.
Och en annan sak, om Mary inte hade valt mig hade jag kommit till no where Indiana. En familj där ville ha mig om inte Mary ville det.
.
Och en tredje sak. YFU kommer erbjuda ungefär 3 resor under året. En helg till Chicago, en vecka på västkusten och en vecka i NY, DC och Philadelphia. Har ju varit två gånger på västkusten och min  area rep sa att den resan inte brukar vara lika rolig som östkusten och med tanke på att de kostar en del blir det nog bara östkusten för min del. Har ju alltid velat åka till New York!! :D Vet inte hur jag gör med Chicago, men familjen planerar att åka dit så det blir nog med familjen i så fall. Och vi ska nog åka till Toronto också :D
.
Här har ni mig i min nya tröja i mitt rum. Har satt upp en svensk flagga :)

Bilder

Här kommer lite bilder från veckan. Tryck på dom för att förstora.
At the fairAt the fair

Första veckan

Heeeej!! Har varit borta hela veckan och är äntligen "hemma". Har hunnit träffa halva släkten och besökt 5 nya stater. Min quarter-samling är nästan klar, saknar bara Alabama. Här kommer en "liten"(lång) redogörelse för vad jag har hittat på denna veckan:
.
Fredag:
Åt som sagt bagels till frukost och registrerade mig på skolan. Fixade också mitt schema. Jag tror det blev: Calculus(Math), Photo, Phsycology, Food and Nutrition, Spanish, US History, Writing through litterature(English). Vissa ämnen är nog lite tråkiga men med tanke på att lektionerna är max typ 50 minuter långa går det nog bra.
När vi var klara på skolan packade vi in i bilen och åkte sedan resten av dagen. Lunch blev Taco Bell och på natten sov vi på ett motel/hotel längs vägen. På kvällen åt vi på en italiensk restaurang som hade väldigt god mat.
.
Lördag:
Åkte bil hela dagen till Steves syster som bor utanför Minneapolis. Hon har ett stall där folk hyr in sig med sina hästar men hon har också egna. Min värdfamiljs gamla häst finns där. De frågade om jag ville rida och självklart ville jag det så det gjorde jag. SKOJA, mamma du kan vara lugn. Jag var en ansvarsfull dotter och gjorde som mina föräldrar ville, så jag red inte. Får göra det en annan gång. I alla fall, vi spelade kort med systerns familj och jag vann!! Ganska sjukt med tanke på att jag inte fattade hur spelet gick till. Denna dagen åt jag 2 av 3 hemmagjorda meals som jag har ätit hittills i USA. På kvällen åkt vi in till Minneapolis och checkade in på ett hotel som vi spenderade de kommande 3 nätterna på.
.
Söndag:
Vi lämnade hotellet ganska tidigt för att spendera några timmar på Minnesota State Fair. Det är typ som en marknad/tivoli/horse show. Ja allt i ett. The Fair är på ett område som är huuuuuuuur stort som helst(typ 20-50 fotbollsplaner) och när det inte är Fair är det ingeting där. Där finns hundratals matställen(allt serveras "on a stick"), väldigt många stånd där man kan köpa saker,  500 (bokstavligt talat) hästar, 500 kor, 500 får, 500 grisar, 500 höns, blanade bebisdjur och massa andra.  Vi träffade vad jag tror är Marys brors dotter och hennes man och son. Vi var där i 2-3 timmar. Efter lunch åkte vi till Mall of America där vi åkte karuseller med Haleys kompis David. Efter ett par timmar åkte vi till Water Park of Amerika som är en vattenpark inomhus. Där var vi i 6 (!!) timmar. Lite segt att vara där så länge men det var kul.
.
Måndag:
Spenderade hela dagen på the Fair. Från ungefär 10-23. Under dagen var de över 90 °F vilket är undefär 35 grader. Här är mycket varmare än i Malmö och jag älskar det. Haley, systern, hatar det. I alla fall, vi åt väldigt mycket denna dagen. Bla: friterad ost, typ semla, friterad potatis och chocolate chip cookies som de tog direkt från ugnen (du skulle älska det Cissi! Det var som subway-cookies fast 10 gånger bättre och tagna direkt ur ugnen). Vi kollade på alla tusentals djuren och framförallt hästarna. De har en stor arena där de visar och har olika shower med hästar hela dagarna. Vi tittade bla på spanska cowboys, saddle breds (hur konstiga som helst), arbetshästar och minis. Senare på kvällen när det inte var så varmt åkte vi karuseller med David som var med idag och jag och Mary tittade på när Haley vann en enorm gecko åt David. Drack också 2 underbar milkshakes och fick en henna-tatuering denna dagen.
.
Tisdag:
När vi hade checkat ut från hotellet åkte vi till Mall Of America och shoppade. Var bla på Abercrombie, Victoria's Secret, American Eagle och Apple. Köpte shorts, mjukisbyxor, pyjamasbyxor m.m. På vägen till stugan var vi på en outlet där jag köpte en Ralph Lauren-tröja. Den kostade 42 dollar (ungefär 330 kr) och jag skulle tro att de hade kostat minst 150 dollar i Sverige! Jag älskar shopping i USA. På kvällen åt vi på en mysig restaurang i den lilla byn och träffade Marys bror, hans fru och deras kompis.
.
Onsdag:
Dagen började med frukost på ett cafe där jag åt american pancakes. Sen åkte vi till Itasca State Park där vi träffade Marys andra bror. Här börjar Mississippi-floden så vi gick över den ( inte på en bro utan i vattnet). Här kan man också se väldigt höga tallar. På kvällen åkte vi till denna broder och åt middag där. Vi fick see hur man gör öl vilket var väldigt häftigt. (All denna släkt som jag har träffat härstammar från Sverige så de kan ett par ord och har massa Sverigesaker hemma i husen.) Åt mitt 3 hemlagade meal på kvällen. Sov hos dom på natten.
.
Torsdag:
Efter frukosten gick jag och Haley ut och cuttade av grenar i skogen så att de inte ska slå i huvudet i grenar när de åker skidor på vintern. Det var ganska kul faktiskt. Lunchen serverades på sonens restaurang. På vägen tillbaka till stugan besökt vi en gift shop (jag älskar gift shops och denna var enorm, superbillig och underbar) där jag köpte ett par ringar och örhängen. Köpte också godis till resan hem och hyrde film till kvällen. Åt rester till kvällsmat.
.
Fredag:
Åkte från stugan på morgonen med målet S:t Paul (sitter typ ihop med Minneapolis). På vägen åkte vi förbi en affär där jag köpte schampo, balsam, mascara och make up-remover för sammanlagt 160 sek!!! Eftermiddagen spenderades på Science Musen i S:t Paul vilket var spännande och trevligt. På kvällen åt vi på en resturang med Marys brors andra dotter och hennes man. Sov hos dom på natten.
.
Lördag:
Croissants inhandlades på morgonen och åts i bilen. Vi åkte bil i princip hela dagen till vi kom fram till stan där Mary bodde tills hon var typ 12. Där åt vi pizza och la pussel(mysigt) hos Haleys gudföräldrar och sov hos dom på natten.
.
Söndag:
Åt frukost på ett populärt ställe i stan där jag åt pancakes, mums. När vi hade sagt hejdå satte vi oss i bilen för att spendera hela dagen on the road. I kväll har jag packat upp och ätit kinamat.
.
Nu är vi äntligen hemma från en väldigt hektisk vecka. Det har självklart varit superkul men jag var väldigt trött i början och alla nya namn har inte varit lätt. Nu ska jag sova. Imorgon (idag) måndag är det sista dagen innan skolan börjar. Jag tror det blir en lugn dag. Ska skypa med familjen hemma, kanske köpa jeans och kanske ta en tur till skolan. Annars bara slappa.
.
Grattis till alla som orkade läsa allt detta. Kände att jag var tvungen att skriva för de som verkligen är intresserade. Jag lägger upp bilder imorgon.
.
See Yaa

RSS 2.0