Up North

Hej hopp,
Denna veckan har vi tagit två miniresor norrut i Michigan. Först åkte vi till  Michigans upper peninsula. Där tittade vi på vattenfall och fantastiskt vackra klippor (se bild).
Nästa trip var till Traverse City. Dag 1 var Hanna sjuk och det var molnigt så vi kollade i en skandinavisk gift shop och badade i poolen. Dag två klättrade vi de gigantiska sandynerna vi Sleeping Bear Dunes och på eftermiddagen paddlade vi kajak i några timmar. Vädret var superfint och naturen likaså. En av de mycket bättre dagarna här i staterna. Bästa stunden på dagen var när Mary välte hela sin kajak upp och ner så hon blev genomblöt. Skrattade så jag dog...

Midsommar

Jag älskar midsommar. Och detta året är jag ju i USA där de inte firar midsommar så vi bestämde oss för att bygga vår egen midsommarstång och äta svensk mat. Vi köpte några brädor, spikade ihop det hela och satte en flagga på toppen. Sedan klippte vi grenar och köpte blommor och satte dem på stången. Vi tillverkade också kransar. Senare, när vi hade sjungit små grodorna på engelsk brytning och dansat, åt vi köttbullar och potatismos från IKEA. Såklart sjöng vi Helan går.... Några kompisar kom över så det var kul. Allt som allt var det supertrevligt. Jättekul att fira midsommar!!
.
Nyligen blev vår skola rankad 101 i landet. Bara en internationell skola i samma district blev rankad bättre i Michigan. Andra bästa skolan i staten är inte så dåligt.
.

Good Bye Party

Igår hade Laura sin hej då-fest. Vi badade i poolen och åt massa god mat. Där var både utbytesstudenter och massa föräldrar och hennes syskons kompisar. Vi hade väldigt trevligt. På slutet var det dags att säga hej då. Kommer inte träffa många av dem innan de åker hem. Vi har varit en jättebra grupp av vänner här. Jag tror alla har känt att de har varit i samma situation. Det är svårt att passa in som utbytesstudent. Så när man träffar andra med samma problem är det lätt att bli bra vänner.
Det var sorgligt att säga hej då. Jag tror inte någon förstod att detta var sista gången vi sågs förrän det var dags att gå. Men förhoppningsvis kommer jag träffa dem igen. I alla fall de som bor i Europa.
.

Sommar

Just nu njuter jag bara av sista tiden jag har här. Har solat och badat och åkt ring efter båt. Har också gått på Senior all night party vilket var superkul!
.

RIP Franzie

Vårat lilla marsvin fick cancer så det fanns inte mycket att göra :(

Mackinac Island

Gick min sista dag i skolan här i torsdags. Det känns som jag började för en vecka sedan. Säger som alla andra, tiden går väldigt väldigt fort!
Under helgen besökte vi Mackinac Island, en ö i norra Michigan. Bilar är inte tillåtna så man antigen går, cyklar eller åker häst och vagn. Vi stack även ut på en tur med hästar själva. Det är ungefär 8 miles runt ön så det är väldigt populärt att cykla runt hela ön vilket vi gjorde. Annars kolla vi i alla gift shops och åt fudge.
I måndags besökte vi Detroit Zoo men Hanna och hennes kompis. Denna veckan har vi sista konserten med bandet i skolan.
.

RSS 2.0